Youtube

Afbeeldingsresultaat voor Youtube logo

Wat is YouTube?

YouTube is een website waar gebruikers kosteloos video’s kunnen publiceren. YouTube is een van de meest bezochte en meest gebruikte websites op dit moment. Elke gebruiker heeft zijn eigen “televisiekanaal”, waarop al zijn filmpjes te bekijken zijn. Filmpjes zoeken doe je door middel van “tags” (zoektermen) die bij het filmpje worden gevoegd door degene die het upload. Gebruikers kunnen zich abonneren op een kanaal, waarna je elke keer wanneer er een nieuw filmpje online wordt gezet een melding ontvangt.

YouTube in het onderwijs

YouTube is inmiddels ingeburgerd in het onderwijs. Zowel voor leerlingen als voor docenten is er veel beeldmateriaal te vinden. YouTube wordt ook vaak ingezet bij het flipping the classroom concept. Omdat iedereen alles kan uploaden is het wel een uitdaging om kwalitatieve content te vinden.

YouTube for schools

YouTube for Schools is een systeem waarmee je toegang krijgt tot de gratis educatieve YouTube video’s terwijl toegang tot overige YouTube content gelimiteerd wordt. Hiermee krijgen studenten en docenten de mogelijkheid om gebruik te maken van meer dan 400,000 educatieve video’s van bekende organisaties zoasl Standford, PBS en TED. YouTube for Schools kan ook aangepast worden per netwerkwerk, zodat je zelf kunt bepalen welke video’s er wel of niet te zien zijn. Lees hier hoe Youtube for Schools werkt.

Bronnen

1, 2

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]