Wix.com

Afbeeldingsresultaat voor WIX

Wat is Wix.com

Wix.com is een online platform waar je zonder enige technische kennis websites of blogs kan maken. Net als Blogger en WordPress kan dit gratis. Anders dan WordPress is Wix in de eerste plaats gericht op het bouwen van statische websites.

Wix werkt voornamelijk met kant-en-klare templates. Het grootste deel van die templates is gratis. Wix heeft de templates verdeeld in categorieën. Deze categorieën hebben niet veel met het onderwijs te maken. Toch kan Wix binnen het onderwijs gebruikt worden, omdat zo’n beetje alles binnen de templates (titels, kopjes en achtergronden) bewerkt kan worden en eigen inhoud kan worden toegevoegd. Als je met Wix wil werken, moet je een (gratis) account aanmaken. Je krijgt dan toegang tot de Site Builder waarin je talloze mogelijkheden hebt om je website uit te werken.

Waneer gebruik je Wix.com?

Wij raden aan op Wix.com te gebruiken als je studenten zelf een website wilt laten maken, door de gebruiksvriendelijke interface en de laagdrempeligheid waarmee je een nieuwe website kunt maken is het erg geschikt voor individueel gebruik. Wil je als docent een website maken waar studenten aan mee kunnen werken, bijvoorbeeld een e-magazine of een discussieforum? Dan raden wij aan om gebruik te maken van WordPress.

Voorbeelden van Wix.com in het onderwijs

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]