Wat is Quizlet?
Quizlet is een gratis tool waarmee je flitskaarten kunt maken. Je voert de woorden in (of je haalt ze van deze site) en je kunt daarna verschillende spelvormen kiezen om te oefenen. Maak je een gratis account aan, dan onthoudt Quizlet je uitslagen.
Quizlet in het onderwijs
Quizlet is enorm handig voor het leren van woordjes voor talen, maar kan ook gebruikt worden voor het leren van bijvoorbeeld kunstwerken. Doordat Quizlet met flashcards werkt kun je een afbeelding aan een omschrijving koppelen en op die manier bijvoorbeeld de jaartallen van kunstwerken leren. Je kunt zelf een Quizlet aanmaken of gebruik maken van bestaande Quizlets.
Quizlet: een studieset aanmaken
– Stap 1: Log in in Quizlet en klik op ‘Create’. (Afbeelding 1)
– Stap 2: Zet nu de volgende stappen. (Afbeelding 2)
– 1: Geef de studieset een naam;
– 2: In de linkerkolom voer je de vraag in;
– 3: In de rechterkolom voer je het antwoord in;
– 4: Je kunt eventueel een afbeelding toevoegen. Dat is niet verplicht;
– 5: Klik op ‘Create’ om een studieset te maken.
Let op: Om Quizlet Live te kunnen spelen moet je minimaal 12 items invoeren, anders werkt het niet!
Quizlet Live
Quizlet Live is een optie van Quizlet die docenten in staat stelt samen met studenten vragen te overhoren.
Wanneer je een studieset (of meerdere studiesets) hebt geselecteerd klik je aan de rechterkant op ‘Live’. (Afbeelding 1)
Er moet aan 2 belangrijke voorwaarden zijn voldaan:
1. De studieset moet uit minimaal 12 items bestaan.
2. Er moeten minimaal 6 deelnemers zijn.
Klik nu op ‘Create game’. Het volgende scherm verschijnt. (Afbeelding 2)
Quizlet Live: aanmelden van leerlingen
De leerlingen gaan vervolgens op hun mobiel naar: https://quizlet.live en voeren de toegangscode (6 cijfers) in die verschijnt. Daarna voeren ze hun voornaam in. Ik raad aan ook de eerste letter van de achternaam in te laten vullen, omdat er soms leerlingen zijn met dezelfde voornaam.
Quizlet Live: spel starten
Druk op ‘Create Game with x students’ om het spel te starten. (Afbeelding 1)
(Afbeelding 1)
De leerlingen moeten vervolgens hun mobiel meenemen en bij elkaar gaan zitten in het groepje dat op het digibord verschijnt. (Afbeelding 2)
Ze moeten de mobiele telefoons naast elkaar leggen, zodat er één afbeelding ontstaat. Deze afbeelding wordt bedekt door 12 vakjes. De leerlingen van één groepje krijgen dezelfde vraag, maar op slechts één van de telefoons staat het juiste antwoord. De groep die als eerste de 12 vakjes laat verdwijnen is de winnaar. Als de groep een fout maakt, gaat de stand terug naar 0. Mijn advies is om Quizlet Live aan het einde van de les in te zetten, de laatste 10-15 minuten, omdat het door het geloop wel wat rumoer kan veroorzaken.
Quizlet Live: race weergeven op het digibord
Als je als docent het spel gestart hebt, dan verschijnt op het digibord het overzicht van de groepjes met een live tussenstand. (Afbeelding 1)
(Afbeelding 1)
Quizlet Live: feedback op fouten weergeven
Aan het einde wordt feedback gegeven over de meegemaakte fouten. Handige informatie voor de leerlingen, maar ook voor de docent. (Afbeelding 1)
Bronnen