Powtoon

https://vignette.wikia.nocookie.net/logopedia/images/f/f9/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B9_%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BF_%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%A2%D1%83%D0%BD_2018.png/revision/latest?cb=20180607134614

Wat is PowToon?

Met PowToon kun je eenvoudig animatievideo maken. Bijvoorbeeld voor het uitleggen of demonstreren van producten, ideen en werkwijzen. Video’s werken goed voor het aankondigen, demonstreren of uitleggen van producten en diensten. PowToon heeft legio figuren en animaties klaar voor gebruik. Met een druk op de knop exporteer je jouw PowToon-filmpje naar YouTube.

Hoe werkt PowToon?

Animatievideo’s kosten normaliter aardig wat tijd (en dus geld) om te maken. Met PowToon maak je daarentegen zelf eenvoudig binnen 10 minuten een animatievideo. Als je een PowerPoint-presentatie kunt maken, dan kun je ook een PowToon maken. Je kunt zowel muziek op de achtergrond plaatsen als een voice-over inspreken of uploaden.

Omdat PowToon met templates werkt is het erg gebruiksvriendelijk. Je kunt de animatie zo ingewikkeld maken als je zelf wilt en gebruikmaken van de vele figuren en animaties die PowToon ter beschikking stelt. De zogenaamde “Simple Mode” vereenvoudigt de interface zodat je op basis van dergelijke templates snel een presentatie maakt. Je kunt het template helemaal naar wens aanpassen in “Enhanced Mode”.

Licenties

Powtoon is gratis te gebruiken via de website https://www.powtoon.com/. Bij de gratis zal er wel een watermerk van PowToon op je video verschijnen. De UvA heeft geen licenties voor de premiumversie van PowToon.

Handleidingen PowToon

Bronnen

1,

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]