PodOmatic

Afbeeldingsresultaat voor podomatic logo

Wat is PodOmatic?

Met PodOmatic kun je je eigen podcast maken, delen en podcasts van anderen beluisteren. Een podcast is een audiobestand dat, vergelijkbaar met audioboek of radioprogramma, online te beluisteren is. Podcast zijn laagdrempelig, je hebt alleen een microfoon en internet verbinding nodig om er een te maken. Daarnaast kunnen ze makkelijk af worden gespeeld op computers en smartphones. Vandaar dat de podcast steeds populairder wordt en een ideale vorm voor kennisdeling creeert. Podcast kun je op verschilllende plekken vinden, bijvoorbeeld op Spotify en iTunes . Sommige media zoals de Correspondent hebben ook een eigen podcast. Omdat een podcast een simpel audiobestand is kan het overal gedeeld worden, PodOmatic bied een platform waar alles in een zit. Je kunt er een podcast maken, delen en beluisteren.

PodOmatic in het onderwijs

Met PodOmatic kun je als docent zelf een podcast opnemen en op deze manier lesstof online publiceren en met studenten delen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld extra informatie toevoegen aan de hoorcolleges die studenten thuis kunnen beluisteren. Omdat een podcast geen beeld heeft kun je als docent een podcast ook inzetten bij excursies, laat de student op locatie de pocast beluisteren. Een podcast maken is net zoals een paper schrijven of een hoorcollege samenstellen een kunst, hoe vertel je een goed begrijpbaar verhaal zonder dat daar beeld aan te pas hoeft te komen? Daarom kan een podcast ook goed ingezet worden als toetsing, laat studenten zelf een podcast maken. Daarnaast kunnen studenten ook elkaars podcast beluisteren of een podcast creeren voor een breder publiek. De gemaakte podcasts kunnen gedeeld worden onder studenten via PodOmatic, of voor een breder publiek gepubliceert worden. Bijvoorbeeld via www.soundcloud.com.

Het gebruik van PodOcast

PodOcast kan online gebruikt worden via de website of via  een app. Deze app is beschikbaar voor iOS en Andriod. Daarnaast  kun je de gemaakte podcast via PodOcast goed combineren met bijvoorbeeld een website of blog gemaakt op wordpress of weebly. Daarnaast bied PodOcast ook de mogelijkheid om podcasts te verspreiden via social media (o.a. Twitter en Facebook) en Spotify of Google Play store.

Licenties

Iedereen kan gratis een account aanmaken op PodOcast. Hiervoor moet de gebruiker wel een eigen emailadres hebben.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]