PiktoChart

Wat is Piktochart?

Piktochart is een toepassing waarmee je op een eenvoudige manier een infographic kan maken. Een infographic is een visuele combinatie van tekst en afbeeldingen om informatie en (onderzoeks)data overzichtelijk weer te geven. De basisversie van Piktochart is gratis.

Didactische meerwaarde

De meerwaarde is simpel. Infographics kunnen complexe materie snel en helder communiceren. Daarnaast zijn (goede) infographics visueel aantrekkelijk en gemakkelijk deelbaar.

Gebruik van Piktochart

Om Piktochart te gebruiken is het noodzakelijk om in te loggen. Dit kan door in te loggen met je bestaande Google of Facebook account of door een account aan te maken op Piktochart.

Na het inloggen op Piktochart krijg je een overzicht van verschillende templates. Heb je een betalende account? Dan beschik je over meer templates. Uiteraard kan je ook een infograpic aanmaken door te starten vanaf een lege pagina. Na het selecteren van je template kom je in de editor terecht.

Via deze editor heb je de mogelijkheid om tekst, afbeeldingen, figuren en iconen toe te voegen aan je infographic. Voor elk element dat je toevoegt kan je kleur, grootte, uitlijning, … aanpassen.

Ben je klaar met bewerken? Publiceer je infographic dan op het internet of download het bestand. Met een gratis account kan je je infographic enkel openbaar delen. Met de gratis versie ben je verder beperkt in het exporteren. Zo kan je de infographic enkel exporteren naar een afbeelding in de originele kwaliteit en wordt er een watermerk weergegeven op deze afbeelding. Kies je voor de betalende versie, dan kan je ook exporteren naar pdf, zonder watermerk en met een hogere resolutie.

Meer weten?

Werkvormen waarbij Piktochart kan worden ingezet:

Bron: 1

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]