Mindmeister

 

Wat is MindMeister?

Mindmeister is een online tool om mindmaps te maken. Mindmapping is een visuele techniek om je gedachten of denkpatronen weer te geven. Zij geven duidelijk de hiërarchie weer, tonen verbanden tussen bepaalde onderwerpen en stellen je in staat het gehele plaatje gemakkelijk te overschouwen. Dit maakt van een mindmap de ideale tool om complexe materie te presenteren aan derden. Mindmapping laat je toe sneller te leren en effectiever te communiceren en te brainstormen.

Wat kun je met MindMeister?

Een mindmap is meestal rond 1 concept of thema gebouwd, weergegeven in het midden van een blanco pagina. Vanaf hier worden verschillende associaties gemaakt in de vorm van beelden, woorden, zinnen, … Grote ideeën worden direct verbonden met het centrale concept, andere worden dan weer aan subthemas gekoppeld.

Een deel van wat MindMeister zo’n krachtig hulpmiddel maakt is dat het is gebouwd en ontworpen met een grote nadruk op samenwerking. Dit betekent

dat je niet alleen de mogelijkheid hebt om je eigen ideeën snel te ontwikkelen, maar je kunt ook snel je maps delen om te brainstormen en samen te werken met zoveel mensen als je nodig hebt, en dat alles in real time.

Je kan 3 mindmaps maken met de gratis versie van MindMeister.

Meer weten?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]