Microsoft Powerpoint

Wat is Microsoft PowerPoint?

PowerPoint is een computerprogramma dat ontwikkeld is door Microsoft en wordt standaard aangeboden in ieder Office-pakket. Dit programma maakt het voor gebruikers mogelijk om presentaties te maken door middel van slides. Je kunt deze slides vullen met bijvoorbeeld teksten, afbeeldingen, grafieken, tabellen en/of video’s.

Wat kan je met Microsoft PowerPoint?

Een presentatie wordt gemaakt ter ondersteuning van een boodschap die een spreker wil overbrengen. De presentaties worden vaak afgespeeld op een scherm, waarop geprojecteerd wordt met een beamer. In de nieuwste versie van PowerPoint is het mogelijk om meer dynamische presentaties te maken dan vroeger mogelijk was. Zo kun je nu bijvoorbeeld interactieve presentaties maken door middel van hyperlinks, videobestanden knippen,  werken met complexe animaties om video-infographics te maken en  op hoog niveau afbeeldingen bewerken.

Licenties

Het Microsoft kantoorsoftwarepakket staat op alle computers van de UvA. Studenten kunnen daarnaast voor eigen gebruik goedkoop een licentie krijgen via: https://www.surfspot.nl/.
Wij raden daarnaast ook aan om de gratis, online versie van Google te gebruiken: Google presentations deze tool is minder uitgebreid maar leent zich beter voor samenwerking.

Meer weten?

Werkvormen waarbij Microsoft PowerPoint kan worden ingezet:

Bron: 1

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]