Collaboratieve tekst-analyse

Wat is collaboratieve tekst-analyse?

In een collaboratieve tekst-analyse kun je samen met je studenten teksten online analyseren. Studenten (en docent) werken samen in hetzelfde document. Zowel studenten als docenten kunnen stukken tekst selecteren en er direct een vraag over stellen of een discussie opstarten. Teksten worden hierdoor beter gelezen en discussies gaan sneller de diepte in dan wanneer een losstaand discussieforum gebruikt wordt.

Didactische meerwaarde

Door de inzet van online tools voor collaboratieve tekst-analyse worden studenten geholpen bij het analyseren van literatuur. Doordat studenten samen aan tekst-analyses werken, is er meer tijd over voor verdieping tijdens colleges.

Daarnaast worden studenten actiever betrokken bij de les. Dit verhoogt hun motivatie. Tenslotte heb je als docent meer zicht op het lees- en leerproces van studenten.

Voorbereiding

Het voorbereiden van collaboratieve tekst-analyse vergt niet veel tijd. Je kan de reguliere opdrachten die je studenten meegeeft gemakkelijk overzetten in een digitale tool voor tekst-analyse. Team ICTO kan je hierbij ondersteunen.

Links

Annotate.co
eMargin

Tools

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]