Canvas Pages

Wat is Canvas Pages?

Pages (of Content Pages) kunnen gebruikt worden om cursusmateriaal aan te bieden en bestanden op een aantrekkelijke manier te ordenen en van uitleg en instructie te voorzien. Pages zijn
eenvoudig aan te maken via de knop +Page rechtsboven en aan te passen middels de knop Edit. Deze Pages kun je later in Modules weer op een logische manier groeperen, bijvoorbeeld samen met een Assignment, Discussion of Quiz.

Wat kan je met Canvas Pages?

Zoals de naam al zegt kunnen pagina’s worden aangemaakt die in te richten zijn als de pagina van een website: links naar externe websites, afbeeldingen, embedded video van Youtube of Kaltura, streaming audio, maar ook is het mogelijk om links op te nemen binnen de site in Canvas, dus bijvoorbeeld naar Powerpoint- of tekstbestanden die zijn geüpload (in Files), naar andere Pages of
tools binnen de site, naar Quizzes of Assignments, etc.

Wiki-functie

Pages kunnen ook worden opengesteld voor (groepen) studenten. Zij kunnen dan zelf (eventueel samenwerkend) de pagina’s vullen met content. Dit biedt een soortgelijke functionaliteit als een wiki.

Blog-functie

Naast de wiki functie is het ook mogelijk om studenten binnen de Canvas Pages journals of blogs te laten bijhouden. Doordat je binnen pages gemakkelijk koppelingen kan leggen met ingezonden opdrachten en andere onderdelen van Canvas, biedt Pages veel functionaliteiten.

Meer weten?

Werkvormen waarbij Canvas Pages kan worden ingezet:

Bron: 1

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]