Canvas

Afbeeldingsresultaat voor canvas logo png

Wat is Canvas?

Canvas is een digitale leeromgeving die per 1 september 2018 door de UvA gebruikt wordt als vervanging van  Blackboard. In Canvas kun je alle onderwijsmaterialen, artikelen, opdrachten en berichten vinden die bij je vakken horen. Ook kun je in Canvas gemakkelijk met je docenten communiceren in een vakspecifieke context.

Wat biedt Canvas docenten en studenten?

Activerend, samenwerkend en gepersonaliseerd leren

Canvas biedt functionaliteiten die bijdragen aan verdiepend, activerend, samenwerkend en gepersonaliseerd leren. Studenten kunnen met verrijkte zelfstudie veel in Canvas  voorbereiden. Daardoor is er bij het contactonderwijs meer tijd voor dialoog, opdrachten, en verdieping.

Heldere grafische interface en vaste menustructuur

Canvas is gebruiksvriendelijk. Cursussen inrichten gaat gemakkelijk. Ook is Canvas goed bruikbaar op mobiele telefoon en tablet en heeft het een handige app.

Makkelijk nakijken en communiceren met studenten

Canvas maakt de cursusadministratie eenvoudiger. Denk aan nakijkwerk, het bijhouden van deelcijferoverzichten, communiceren met studenten, het indelen van studenten in groepen.

Bent u een UvA-docent en geeft u in 2018-2019 één of meerdere vakken? Lees dan hier hoe u met Canvas aan de slag kunt.

Tools binnen Canvas

Canvas kan per faculteit ‘op maat’ ingericht worden naar de behoeften van de opleidingen. De kern biedt onderwijskundige basisdiensten voor alle faculteiten. De gemeenschappelijke schil bevat digitale leertools die alle faculteiten kunnen gebruiken. In de facultaire schil komen digitale leertools specifiek voor de opleidingen van die faculteit.

Meer weten over Canvas

Bron

1

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]