SlideShare

Afbeeldingsresultaat voor slideshare

Wat is SlideShare?

SlideShare is een gratis, online platform waarop onder andere presentaties, documenten en inforgraphics gedeeld kunnen worden. SlideShare is daarom een geschikt platform voor kennisdeling, het heeft een grote database aan geupload materiaal en stelt de gebruiker in staat om eigen content onder en groter publiek te verspreiden. SlideShare kan onder andere gebruikt worden met Micrsoft Powerpoint en social media zoals Facebook en Twitter.

SlideShare gebruiken in het onderwijs

SlideShare is een proffessioneel platform dat zich goed leent voor kennisdeling. Zo kan een student opzoek gaan naar conferences, artiekelen en presentaties over een specifiek onderwerp. Daarnaast kan SlideShare gebruikt worden door studenten die  hun content onder en groter publiek willen delen,  via SlideShare kun je ook feedback ontvangen of in contact komen met anderen. SlideShare is daarnaast ook te koppelen aan, bijvoorbeeld, een LinkedIn account op deze manier kan SlideShare bijdragen aan de professionalisering van een LinkedIn account doordat de student gemaakte content aan de buitenwereld kan laten zien.

Licenties

Een account aanmaken op SlideShare is gratis en kan makkelijk gedaan worden, bijvoorbeeld via een facebook account. SlideShare bied ook premiumopties aan tegen een betaling, deze worden niet ondersteund door de UvA.