Shakespeak

Afbeeldingsresultaat voor shakespeak

Wat is Shakespeak?

Shakespeak is een plugin die je kunt intregeren in een powerpoint presentatie. Met de plugin kun je studenten live kunt te laten stemmen op een vraag of stelling.

Met de software van Shakespeak kun je je vraag of stelling in een dia van je powerpoint plaatsen. De aanwezige studenten kunnen vervolgens direct via een smartphone of laptop reageren, de resulaten worden direct zichtbaar in je presentatie. Op deze manier kun je je presentatie levendiger en interactiever maken.

Om te kunnen stemmen hebben de studenten een mobile device nodig, bijvoorbeeld een laptop, iPad of smartphone. Stemmen kan via SMS, Twitter of een webinterface. Als de student hierbij dataverkeer gebruikt of een sms stuurt zijn de gebruikelijke kosten van het abonnement van de student van toepassing. Als de student gebruikt maakt van een wifi netwerk zijn er geen kosten aan het stemmen verbonden.

De docent heeft de shakespeak software nodig en moet gebruik maken van een powerpoint presentatie. De software is beschikbaar voor docenten van de UvA.

Wat kun je met Shakespeak?

  • Het overhoren van feiten in de vorm van een multiple choice vraag, op deze manier kunnen studenten hun eigen kennis testen en kan de docent inzicht verkrijgen in het kennisniveau van de student.
  • Creëer een competitief element door het integreren van een quiz in een presentatie. Test  het kennisniveau van de student en volg de resultaten om te zien welke student de meeste vragen juist beantwoord.
  • Evalueer een onderdeel door studenten te laten reageren op open vragen.

Meer weten?

Werkvormen waarbij Shakepeak kan worden ingezet:

Bronnen: 1, 2