Prezi

Wat is Prezi?

Prezi is net als PowerPoint een tool voor het geven van presentaties. Het gebruik van PowerPoint is echter niet altijd de beste optie. Soms leent Prezi zich beter voor je college. Vooral als je erop uit bent denkprocessen en verbanden visueel weer te geven.
Prezi is een presentatieomgeving die voorbij gaat aan het lineaire presentatieprincipe zoals we dat kennen van PowerPoint. Er wordt gebruikgemaakt van een groot canvas, waarop je de presentatie als een soort Mindmap kunt weergeven. Hierdoor kan het overzicht van het verhaal duidelijk worden overgebracht op de studenten.

Presenterenmetprezi.nl zegt het volgende:
“Een Prezi-presentatie bestaat in feite uit één ‘groot vel papier’ (canvas) waarop je de presentatie maakt. Je kunt hierbij inzoomen op details en uitzoomen voor overzicht. Uiteraard kun je ook hyperlinks, afbeeldingen en video’s toevoegen. Je kunt een Prezi online gebruiken, maar je kunt de presentatie ook downloaden en offline gebruiken. Je bent daarmee tijdens je presentatie dus niet afhankelijk van de internetverbinding.”

Didactische meerwaarde

Een goede presentatie zorgt ervoor dat studenten de rode draad volgen en het overzicht behouden van het verhaal dat je vertelt. Abstracte begrippen kunnen worden uitgelegd met concrete voorbeelden, waardoor ze beter begrepen en onthouden worden. Studenten kunnen bovendien vragen tweeten die je vervolgens toont in je PowerPoint, waardoor je tijdens je college in kunt gaan op vragen van studenten.

Gebruik van Prezi

Als docent of student van de UvA kun je gratis gebruik maken van Prezi door met je UvA-mailadres (of ander e-mailadres) een public account aan te maken op de website van Prezi.

Meer weten?

Werkvormen waarbij Prezi kan worden ingezet:

Bron: 1