Google Forms

Afbeeldingsresultaat voor google forms

Wat is Google Forms?

Google Forms is een app waarmee je makkelijk een vragenlijsten kunt maken, vormgeven en afnemen. Deze app kan zowel op een computer als een smartphone geïnstalleerd worden en is erg gebruiksvriendelijk. Dit maakt deze app geschikt voor studenten van alle niveau’s om representatieve vragenlijsten mee te ontwikkelen.

Mogelijkheden van Google Forms

Met Google Forms kun je een titel en onderschrift aanmaken voor je vragenlijst (handig voor bijvoorbeeld een instructie op de eerste pagina), verschillen typen vragen (lange en korte open vragen, multiplechoice, dropdown, checkboxes etc.), video’s vanuit YouTube, afbeeldingen en zo nog enkele opties. Ook kun je sections (pagina’s) aanmaken, waarop je de verschillende onderdelen neerzet – op die manier zorg er je er voor dat het niet één lange vragenlijst wordt maar dat het netjes per blok op een volgende pagina staat. Vervolgens kun je gemakkelijk de volgorde veranderen door de verschillende onderdelen te schuiven (zelfs als de vragenlijst al is verstuurd). Ook kun je per vraag aangeven of deze verplicht moet worden ingevuld of niet. Daarnaast kun je de resultaten makkelijk koppelen aan andere Google apps zoals Spreadsheets.

Google Forms kan zowel door studenten gebruikt worden, bijvoorbeeld in de vorm van een opdracht waarin studenten een vragenlijst af moeten creëren voor een onderzoek.  Of door docenten om een toets te ontwikkelen, wij raden docenten echter aan om hiervoor de vergelijkbare optie binnen Canvas te gebruiken.

Meer weten