Adobe Photoshop

adobe, logo, photoshop icon
Wat is Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop is een programma van Adobe dat is ontwikkeld om fotomateriaal te kunnen bewerken. Met de software is het mogelijk om digitaal beeldmateriaal te maken met hoge kwaliteit zodat deze gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld posters of websites.

Adobe Photoshop in het onderwijs

Adobe Photoshop is een uitgebreide software en vergt daarom wat tijd om onder de knie te krijgen. De software geeft de mogelijkheid om professioneel grafisch materiaal te ontwikkelen dat zowel gedrukt als digitaal gebruikt kan worden. Daarnaast wordt deze software ook steeds vaker ingezet in wetenschappelijk onderzoek. Bijvoorbeeld om verschillende restauratietechnieken op schilderijen toe te passen zonder het daadwerkelijke schilderij daarmee te beschadigen. Of om een visuele weergave van een onderzoek, zoals de polychromie van een oud standbeeld reconstrueren.

De beheersing van deze software is een goede toevoeging aan een CV en kan zo meerwaarde bieden aan de loopbaan van de student.

Licenties

Dit is een betaalde software. Voor gebruik van de software door medewerkers heeft de UvA licenties beschikbaar. Neem hiervoor contact op met team ICTO via icto-fgw@uva.nl.

Meer weten?